Service in Nordics

Laminaarikaapin
huolto

Laminaarikaapin huolto, suojakaapin huolto ja vetokaapin huolto tulee suorittaa säännöllisin väliajoin. Kaappeihin tulee vaihtaa suodattimet ja tehdä partikkelimittaukset säännöllisesti.

Vaihda suodattimet säännöllisesti ja teetä partikkelimittaukset - laminaarikaapin huolto

Laminaarikaapin huolto, suojakaapin huolto ja vetokaapin huolto tulee tehdä säännöllisesti. Osana huoltoa kaapeille tehdään suodattimien vaihto sekä hiukkasmittaus/partikkelimittaus

Mikäli suodattimia ei vaihdeta, voi kaappien toiminnalle ensisijaisen tärkeä suodatusteho voi laskea tasolle, joka ei enää vastaa valmistajan asettamia vaatimuksia, eivätkä kaapit enää toimi niille tarkoitetulla tavalla. 

Laminaarikaapin, suojakaapin ja vetokaapin suodattimien vaihto tulee tehdä noin 3-5 vuoden välein.

Huoltomme piirissa Thermo Fisher Scientific laminaarikaapit.

  • Thermo Forma
  • Thermo Holten

Lisätietoa tarvittaessa asiakaspalvelustamme 09 773 1100 tai huolto(at)intermed.fi

Alkuperäisvalmisteiset suodattimet

Mikäli yrityksenne oma huoltohenkilökunta vastaa laminaarikaappien, suojakaappien ja vetokaappien suodattimien vaihdosta, meiltä voit myös tilata varaosana alkuperäisvalmisteiset suodattimet kilpailukykyiseen hintaan. 

Toimitamme kaikkia yleisimpiä suodattimia, esimerkiksi kaappimerkkeihin Thermo Fisher Scientific ja Telstar. 

Pyydä tarjous alkuperäisvalmisteisista suodatitimista asiakaspalvelustamme.  

Miksi suodattimien vaihto on tärkeää? (laminaarikaappi / suojakaappi / vetokaappi)

Laminaarikaapin toiminta perustuu kaapin sisällä käsiteltävien aineiden suojaamiselta ulkoiselta kontaminaatiolta. Siksi laminaarikaapin suodattimien oikea toiminta on erittäin merkittävässä roolissa. 

Laminaarikaappien huolto (clean benches) sisältää muun muassa suodattimien vaihdon, partikkelimittaukset, ilmavirtausten mittaukset ja kaapin virtausten säädön tarpeen mukaan.

Vastaavalla periaatteella toimivan suojakaapin – biological safety cabinets- ja vetokaapin toiminta puolestaan perustuu siihen, että kaapin sisällä käsiteltäviä aineita tai niiden hiukkasia ei pääse ulos laboratorion ilmaan, vaan ne kulkeutuvat hallitusti suojakaapin suodattimeen. 

Siksi myös suojakaapin ja vetokaapin suodattimilla on erittäin tärkeä rooli. Kaikkien kaappien suodattimet tulee vaihtaa säännöllisesti valmistajan ohjeita noudattaen. 

Pyydä huoltotarjous laminaarikaapin, suojakaapin tai vetokaapin huollolle, mittaukselle tai asennukselle. Teemme työn asiantuntemuksella ja vuosien tuomalla kokemuksella. 

Laminaarikaappi / suojakaappi / vetokaappi – tilaa meiltä

  • Asennukset
  • Huollot
  • Laitesiirrot 
  • Alkuperäiset suodattimet 
  • Partikkelimittaukset 

Olemme erikoistuneet: 

Tilaa laitteellesi huolto