Lämpökaappi
huolto

Tarjoamme laboratorioiden lämpökaappien huolto- ja kalibrointipalvelua koko Suomen alueella. Ammattitaitoiset huoltoinsinöörit. Kaikki huoltopalvelut kilpailukykyiseen hintaan.

Huolto ja korjaus – kaikki yleisimmät lämpökaappimerkit

Mittaamme ja kalibroimme kaikki markkinoiden lämpökaapit merkistä riippumatta. Mittaukset tehdään moderneilla mittalaitteilla yhdestä tai useammasta mittapisteestä. Saatte mittauksista kattavan raportin.

Määräaikaishuolto- ja korjauspalvelumme piiriin kuuluvat kaikki yleisimmät lämpökaappimerkit, kuten esimerkiksi: 

Lisätietoa asiakaspalvelustamme 09-773 1100.

Palvelumme lämpökaapeille

Intermediltä löydätte laboratorion lämpökaapin

  • Asennus ja laitesiirrot 
  • Huolto 
  • Kalibrointi 
  • Korjaus
  • Varaosat
Olemme kotimainen ISO-laatusertifioitu huoltoyritys ja teemme laboratoriolaitteiden huoltoja jo 30 vuoden kokemuksella. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous.

Miksi lämpökaapin huolto kannattaa tilata meiltä?

Lämpökaapin huolto on erikoisalaamme. Käytössämme on modernit ja tarkat sekä säännöllisesti kalibroidut mittalaitteet. Meiltä saat lämpökaapin huollon, kalibroinnin ja korjauksen kilpailukykyiseen hintaan kaikkiin yleisimpiin merkkeihin ja malleihin, kuten esimerkiksi valmistajien: Binder, Memmert, Thermo Fisher Scientific, Thermax lämpökaapit.

Mittaamme lämpökaapin lämpötilat tarvittaessa kaikista lämpökaappimerkeistä ja – malleista.

Intermedin huoltoinsinööreillä on pitkä kokemus, tarvittaessa myös asiakkaiden luona tehtävästä puhdastilatyöskentelystä. Olemme lähellä asiakkaita, huoltoverkostomme kattaa koko Suomen. Meiltä samalla myös muiden laboratoriolaitteiden huoltopalvelua. Lisätietoa verkkosivuiltamme. 

Tietoa lämpökaapeista (mm. kuumasterilointi)

Lämpökaapin toiminnan tavoitteena ovat tasalaatuiset olosuhteet ja kosteuden poistuminen kaapista. Lämpökaapin toiminta perustuu kaapin sisällä kierrätettävään tasalämpöiseen lämpimään tai kuumaan ilmaan. 

Lämpökaapin yleinen käyttötarkoitus on kuumasterilointi. Kuumasteriloinnissa kaapin sisällä kierrätetään nimensä mukaisesti kuumaa ilmaa. Lämpökaappi eroaa esimerkiksi inkubaattorista siinä, että lämpökaapilla pystytään saavuttamaan kuumasteriloinnissa vaadittu korkeampi lämpötila. Kuumasteriloinnin lisäksi lämpökaappeja käytetään muun muassa erilaisten tuotteiden kuivaukseen ja materiaalien testaukseen. 

Lämpökaappeja käytetään yleisesti myös näytteiden käsittelyyn esimerkiksi laboratorioissa, lääketehtaissa ja elintarviketeollisuudessa. Lämpökaappi voi olla olosuhdekaappi, kuivaava kaappi, lämmittävä kaappi tai jokin näiden kombinaatio (drying chambers, heating chambers, climate chambers, lab heating ovens, lab drying ovens). Lämpökaappien koot vaihtelevat ja kaapeista löytyy myös niin sanottuja läpiantomalleja. 

Mikäli olette hankkimassa laboratorioonne uutta tai uusia lämpökaappeja voitte olla yhteydessä yhteistyökumppaneihimme, joiden joukossa on laboratoriolaitteiden valmistajia ja maahantuojia.  

Miksi lämpökaappi pitää kalibroida?

Lämpökaapin kalibroinnilla varmistetaan olosuhteet kaapin sisällä ja, että lämpökaappi toimii oikein. Lämpökaapin kalibrointi suoritetaan mittalaitteilla, jotka ovat jäljitettävästi kalibroituja. Tarvittaessa kaappi säädetään. 

Lämpökaappien kalibrointimittaukset voidaan suorittaa:

  • Yhdestä mittapisteestä 
  • Useasta mittapisteestä (1-8 mittapistettä)

Riippuen kaapin käytöstä suosittelemme lämpökaapin kalibrointimittausten tekemistä useasta eri mittapisteestä. Usean pisteen mittauksella todetaan lämmön tasainen jakautuminen lämpökaapin eri osiin. 

Mitä lämpökaapin huolto sisältää?

Laboratoriossa tai teollisuudessa sijaitsevan lämpökaapin huolto sisältää: 

  • Lämpökaapin toimintojen tarkastuksen ja tarpeen mukaan säädön tai korjauksen 
  • Lämpökaapin lämpötilamittauksen ja kalibroinnin jäljitettävillä mittalaitteilla 

Jokaisesta huollosta toimitetaan laitekohtainen sähköinen huoltoraportti asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen. Huoltodokumentti sisältää lämpökaapille tehdyt huoltotoimenpiteet ja lämpökaapin lämpötilojen mittaustulokset 

Huoltopalvelumme on ISO-laatusertifioitu. Voitte käyttää sertifikaattiamme oman laatujärjestelmänne jatkeena. Laatusertifikaattimme löydät täältä. Voit myös tilata laatusertifikaatin asiakaspalvelustamme. 

Tilaa laitteellesi huolto

You need to load content from reCAPTCHA to submit the form. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information