Sentrifugi
huolto

Sentrifugien huolto-, kalibrointi- ja korjauspalvelu jo 30 vuoden kokemuksella. Sentrifugin määräaikaishuolto sisältää laitevalmistajan määrittelemät huoltotoimenpiteet, kierrosnopeuksien mittaamisen ja kalibroinnin. Huoltopalvelumme on ISO-laatusertifioitu.

Sentrifugimerkit huoltomme piirissä

Huollamme ja korjaamme käytännössä kaikki Eurooppalaiset sentrifuugimerkit ja mallit. Alla esimerkkejä huoltomme piiriin kuuluvista laitteista. 

 • Eppendorf sentrifugi, esim. Eppendorf 5804 /5702 /5810 ja Eppendorf 5415 
 • Heraeus sentrifuugit, esim. Heraeus Multifuge ja Heraeus Megafuge  
 • Hettich sentrifugi, esim. Hettich EBA, Hettich Micro ja Universal 
 • Jouan sentrifugi, esim. Jouan C3i/B4i ja Jouan CR4 
 • Sigmasentrifugi 
 • Sorvall sentrifugi 
 • Thermo sentrifugi, esim. Thermo SL8 /SL16 ja Thermo SL40 

Mikäli sentrifuginne ei ole listattuna, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Tarkistamme kuuluuko laitteenne huoltomme piiriin. 

Sertifioitua sentrifugin huoltopalvelua

Kustannustehokas huoltoverkostomme kattaa koko Suomen. Toimitamme myös sentrifugien varaosia, kuten esimerkiksi sentrifugien kaasujouset ja lukitusmekanismit. Lue lisää ja pyydä huoltotarjous.

Sentrifugeille tarjoamamme palvelut: 

 • Määräaikaishuolto 
 • Kalibrointi
 • Korjaus 
 • Varaosat

Laboratorioissa on sentrifugin huollon yhteyteen mahdollista yhdistää:

 • Tutkimusmikroskoopin huolto mm. fuugin huollon yhteydessä
 • EKG laitteen huolto mm. sentrifugin huollon yhteydessä

Miksi sentrifugin huolto kannattaa tilata meiltä?

Olemme Suomen suurin, riippumaton sentrifugien huoltoja tarjoava yritys. Huoltopalvelumme on ISO-laatusertifioitu. 

Palvelemme valtakunnallisesti ja kustannustehokkaasti neljästä toimipisteestä käsin, liikumme koko Suomen alueella ja pyrimme pitämään matkakustannukset kurissa. Toimipisteemme sijaitsevat Vantaalla, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa

Yrityksemme omat tehdaskoulutetut huoltoinsinöörit huoltavat niin sentrifugit kuin muut toimipisteenne laboratoriolaitteet nopeasti ja asiantuntevasti.  Kattavan huoltoverkoston ansiosta huoltojen vasteajat pysyvät lyhyenä. 

Varastoimme yleisimpien sentrifugien kulutusvaraosat, kuten sentrifugin kaasujouset ja lukitusmekanismit sekä teemme säännöllisiä tilauksia tehtaille. Näin voimme tarjota pääsääntöisesti nopeat varaosatoimitukset, koko Suomeen.

Kattavan varaosavaraston ansiosta vaativatkin sentrifugien huolto- ja korjauskäynnit saadaan usein valmiiksi yhdellä käyntikerralla, ilman tarpeettomia viivästyksiä. 

Asiantuntevan palvelun ja kustannustehokkuuden lisäksi saamme asiakkailtamme kiitosta huoltojen nopeudesta ja täsmällisyydestä.

Mikä on Sentrifugi?

Sentrifugi on laite, joka käyttää keskipakoisvoimaa erottaakseen nestepitoisen seoksen hiukkasia toisistaan. Sentrifugin keskellä on astia, jota erillinen roottori pyörittää suurella nopeudella. Pyörimisliikkeen linkoava voima siirtää hiukkasia pois astian akselin keskipisteestä. Mitä suurempi massa hiukkasella on, sitä suuremmalla voimalla se siirtyy astian keskipisteestä pois, kohti ulkoreunaa. 

Sentrifugin hiukkasten erottelu keskipakoisvoiman avulla perustuu: 

 • Hiukkasten kokoon 
 • Hiukkasten muotoon 
 • Hiukkasten tiheyteen 
 • Hiukkasten väliaineen viskositeettiin 
 • Astian pyörimisnopeuteen 

Hiukkasten erottelua toisistaan keskipakoisvoiman avulla kutsutaan sentrifugoinniksi. 

Sentrifugi löytyy lähes jokaisesta laboratoriosta. Laite on yleisesti käytössä sairaaloiden, lääkäriasemien ja teollisuuden laboratorioissa. Laboratoriokäytössä sentrifugin keskellä on näyteputkia varten tarkoitettu adapteri. Adapteriin kiinnitettäviä näyteputkia käytetään muun muassa verinäytteitä varten. Sentrifugilla voidaan esimerkiksi erotella verinäytteistä verisolut plasmasoluista. Sentrifugin näyteputket ovat paksua lasia tai särkymätöntä kovaa muovia. Näyteputkien kapasiteetti vaihtelee noin 250 – 1000 millilitran välillä. 

Laitteena sentrifugeja on eri kokoisia ja eri pyörimisnopeuksilla sekä pöytä- ja lattiamalleja. Sentrifugit voidaan karkeasti jakaa jäähdyttäviin ja ei jäähdyttäviin malleihin. Sentrifugi on laite, joka tulee huoltaa ja tarkastaa säännöllisin väliajoin. 

Laitteen nimitys Sentrifuugi on saanut alkunsa englanninkielisestä sanasta centrifuge. Sanalla viitataan keskipakoisvoimaan (centrifugal force). Sentrifugin keksijä on Theodor Svedberg. Hänelle myönnettiin keksinnöstä Nobelin kemian palkinto vuonna 1926

Mitä eri sentrifugeja huollamme?

Sentrifugi huolto ja varaosat lähes kaikkiin eurooppalaisiin merkkeihin ja malleihin: 

 • Jäähdyttävät sentrifugit 
 • Ei-jäähdyttävät sentrifugit 
 • Pöytämalliset sentrifugit 
 • Lattiamalliset sentrifugit 

Huoltopalveluumme sisältyy laitteiden tarpeelliset mittaukset säännöllisesti kalibroiduin, jäljitettävin mittalaittein. Jokainen huolto dokumentoidaan ja asiakkaalle toimitetaan laitekohtaisesti sähköinen huoltodokumentaatio.

Tarjoamme myös monipuolista laiterekisteripalvelua laboratoriolaitteille. Tällöin asiakkaalla käytössään elekroninen järjestelmä, josta voi seurata laitteen huoltostatusta ja -dokumentaatiota, laitteen takuuaikaa, tilata huollon tai vikakorjauksen jne.

Mikroskoopin ja EKG laitteen määräaikaishuolto (samalla huoltokäynnillä)

Sentrifugin lisäksi melkein jokaisesta laboratoriosta löytyy tutkimusmikroskooppi. Kuten sentrifugi, myös laboratorion mikroskooppi on tarpeellista huoltaa ja köhleröidä säännöllisesti. Sama koskee usein laboratoriosta löytyvää EKG-laitetta. 

Samalla huoltokäynnillä (sentrifugihuollon yhteydessä) onkin kustannustehokasta huoltaa laboratorion tutkimusmikroskooppi ja EKG-laite. 

Pyydämme ystävällisesti mainitsemaan huoltotilauksen yhteydessä kaikkien eri laitteiden lisähuoltotarpeet, koska suunnittelemme jokaisen huoltokäynnin etukäteen ja varaamme mukaan tarvittavat mittauslaitteet, huoltotarvikkeet ja varaosat. 

Tilaa laitteellesi huolto

You need to load content from reCAPTCHA to submit the form. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information